thana cura

Bij thanatopraxie wordt een kleine opening in de lies of de hals gemaakt. Via de slagader wordt een vloeistof met een licht conserverende werking in de intacte bloedbaan gebracht. Ondertussen masseert de thanatopracteur de ledematen om een goede verdeling van de vloeistof in het vaatstelsel te bevorderen. Ook worden vocht en bloed afgevoerd uit de holle organen, lichaamsholtes en het spijsverteringskanaal.

De ingebrachte vloeistof heeft een conserverende werking. De exacte hoeveelheid en samenstelling is afhankelijk van de conditie van het lichaam, de doodsoorzaak en de doorgankelijkheid van de bloedvaten. De gemiddelde hoeveelheid vloeistof ligt tussen de vier en zes liter.

Ook het verzorgen en herstellen van het uiterlijk van de overledene hoort bij de behandeling. Na de behandeling kunnen nabestaanden zelf hun dierbare nog aankleden en de verdere opbaring verzorgen. De thanatopracteur geeft de overledene weer zoveel mogelijk het uiterlijk zoals de familie zich dat herinnert. Dankzij de combinatie met de conservering betekent deze behandeling optimale toonbaarheid van het lichaam.Thanatopraxie is een specialistische behandeling die alleen door de gediplomeerde thantopracteurs uitgevoerd mag worden. De behandeling vindt voornamelijk plaats in daarvoor geschikte ruimten, zoals mortuaria of rouwcentra.

Wilt u meer weten over thanatopraxie, vraagt u gerust de folder aan. Dit kan via het contactformulier op deze site of telefonisch ( 0512- 356- 901)